New Nexus

New Nexus: IT’s our DNA

New Nexus is een IT-dienstverlener dat in 2007 is opgericht door Jan Schut en Richard Tapper. Halverwege 2006 werd het bedrijf waar Jan en Richard werkten overgenomen door een grote ICT-speler. Dat ze daar niet zouden passen, wisten ze meteen. Maar waar wilden ze dan wel werken? Bij welk bedrijf hebben ze oog voor de mens, de omgeving én vind je interessant werk? Alle bedrijven met de juiste instelling waren inmiddels overgenomen door één van de grote jongens. Daarom besloten Jan en Richard het zelf te doen. Niet omdat ze per se ondernemer wilden zijn, maar omdat ze bij een leuk bedrijf wilden werken. Zo werd New Nexus, wat letterlijk verbinding betekent, geboren.

In de afgelopen jaren is New Nexus uitgegroeid tot een ‘vloot’ van vijf IT-gerelateerde bedrijven. De verschillende boten varen gezamenlijk uit vanuit hun thuishaven Tynaarlo. Hierdoor is New Nexus breed inzetbaar maar ook, net als een boot, wendbaar als de situatie daarom vraagt. Van het leveren van specialisten op het gebied van requirements, softwareontwikkeling en testen tot het bouwen van apps voor alle platformen. Van het verzamelen, registreren en analyseren van data tot het leveren van specialisten die organisaties ondersteunen bij het definiëren en implementeren van veranderingen. Dat is wat New Nexus doet, maar New Nexus vindt de manier waarop ze dingen doen minstens zo belangrijk.

New Nexus legt wie ze zijn vaak uit aan de hand van het thema delen. Naast het werken volgens het celdelingsprincipe van Eckart Wintzen, verdeelt New Nexus ieder kwartaal de helft van de winst. Goede doelen, duurzaamheid, sport, innovatie en socials zijn onderwerpen waar New Nexus zich bij het verdelen van de winst op focust. Het beschikbare budget wordt volgens het ik-wij-zij-principe verdeeld. New Nexus zorgt goed voor zichzelf, maar ook zeker voor een ander. Naast de winst, deelt New Nexus ook graag de door hun opgedane kennis en ervaring met hun omgeving onder het mom van “niemand weet alles, samen weten we meer”. Daarnaast vindt New Nexus het belangrijk dat medewerkers delen in het bedrijf. New Nexus hanteert het Rijnlandse ondernemingsmodel waarbij morgen belangrijker is dan de winst van vandaag. Vergelijkbaar met een familiebedrijf willen ze het bedrijf uiteindelijk overdragen aan de mensen die bij New Nexus werken. Op deze manier is continuïteit van de cultuur en identiteit gewaarborgd. De manier waarop ze ondernemen is geen trucje, het is wie ze zijn. Het is genetisch. Of zoals hun slogan zegt: IT’s our DNA!

logo-staand.png